Крем супа с цвят от тиквички

Дата: 12.03.2010
Източник: Бон Апети
Крем супа с цвят от тиквички
 
Необходими продукти:
500 г тиквички
10 г краве масло
1 с. л. пшенично нишесте
сол на вкус
1 щипка кориандър
50 мл готварска сметана
1 кубче зеленчуков бульон
50 г краве масло
100 г лук
100 г моркови
4 цвята от тиквички
 

Начин на приготвяне:
1
Зеленчуците се нарязват на кубчета и се запържват в маслото до златисто. След това се добавя зеленчуковият бульон и се овкусява с кориандъра. Налива се вода, колкото да покрие зеленчуците. Вари се до готовност на зеленчуците.
2
Супата се пасира и се прецежда. Прибавя се сметаната и се посолява.
3
Цветовете от тиквички се овалват в пшеничното нишесте и се панират за секунди по метода темпура (с тънка и крехка коричка) силно загрятото масло. Супата се аранжира с панираните цветове и се сервира.
 
 
 
Съвет:
За да си осигурим цветове от тиквичка и след сезона на цъфтене, можем да ги съберем предварително и да ги съхраняваме във фризера.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта