Крем супа „Вишисоаз“

Дата: 02.01.2012
Източник: Бон Апети
Крем супа „Вишисоаз“
 
Необходими продукти:
4 стръка праз (бялата част)
2 картофа
2 с. л. краве масло
5 ч. ч. пилешки бульон
1 ч. ч. готварска сметана
1 ч. ч. прясно мляко
див лук за поднасяне
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Крем супа „Вишисоаз“
Празът се нарязва наситно и се запържва в маслото. Налива се пилешкият бульон и се слагат картофите, нарязани на кубчета. Овкусява се със сол и черен пипер и се оставя да къкри под капак за около 30 минути.


2
Крем супа „Вишисоаз“ 2
Пасира се и се минава през фина цедка. Връща се на котлона, наливат се млякото и сметаната, кипва и се отстранява от котлона.


3
Крем супа „Вишисоаз“ 3
Охлажда се и се поднася поръсена с наситнен див лук.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

01.11.2013
Много вкусно! Почти не се усеща лучен вкус. За зимните студени дно е великолепна.
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Много вкусно стана!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта