Крем "Йоана"

Гост: Мария Илиева
Източник: Бон Апети
Дата: 10.07.2004
Крем
 
Необходими продукти:
1 к. ч. захар за карамелизиране
4 яйца
3 с. л. захар
1 с. л. нишесте
500 мл течна сметана
3–4 капки есенция ром
1 ванилия
1 банан
200–300 г ягоди
шоколад за украса


Начин на приготвяне:
1
Крем
Захарта се карамелизира и се оставя да се охлади. Преди да стегне напълно, се добавя сметаната. Поставя се на топлия котлон, за да кипне, като през цялото време се бърка. Карамелизираната захар трябва да се разтвори добре.
2
Крем
В купички се отделят жълтъците от белтъците. Жълтъците се разбиват със захарта, след което се добавя нишестето.
3
Крем
След това сметаната постепенно се налива при жълтъците, разбърква се добре и цялата смес отново се слага на котлона. Оставя се да ври 2–3 минути, като непрекъснато се бърка. Ароматизира се с есенцията ром и ванилията. Разбърква се и се оставя да изстине под капак.
4
Крем
Бананът и ягодите се нарязват. В чашите за сервиране се поставят банановите резенчета и се заливат с крем. Отгоре се слага ред ягоди и отново се залива с крем. Преди да се сервира, десертът се украсява с настъргания шоколад и с ягоди.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


170 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: