Кренвирши по креолски

Дата: 20.05.2004
Източник: Бон Апети
Кренвирши по креолски
 
Необходими продукти:
1 глава лук
4 кренвирша
1 ч. л. горчица
1/2 ч. л. чили сос
1 с. л. кафява захар
30 г краве масло
1/2 буркан стерилизирани домати
2 стръка целина
4–5 с. л. слънчогледово олио
1 зелена чушка
1 стрък чесън
1/2 ч. л. риган
 

Начин на приготвяне:
1
Кренвирши по креолскиЛукът, чесънът и прясната зелена чушка се нарязват надребно и се задушават за 3–4 минути под капак в тенджера със сгорещеното олио.
2
Кренвирши по креолски 2Целината се нарязва надребно и се добавя към зеленчуците в тенджерата. Стерилизираните домати се пасират.
3
Кренвирши по креолски 3Маслото се поставя в тенджерата, изчаква се да се разтопи и се поръсва със захарта. Разбива се добре, за да се карамелизира, и се изсипва чили сосът. Прибавят се и пасираните домати, задушава се 10 минути, посолява се и се слага горчицата.
4
Кренвирши по креолски 4Правят се разрези на кренвиршите и се поставят в тенджерата, за да се задушат за около 5 минути. Ястието се поръсва с ригана 1–2 минути преди да се оттегли съдът от котлона.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта