Креолски емпанади

Източник: Бон Апети
Дата: 22.01.2009
Креолски емпанади
 
Необходими продукти:
500 г брашно
100 г свинска мас
1-1 1/2 ч. ч. топла вода
1 ч. л. сол
250-300 г телешка кайма
1 стрък праз лук
1 зелена чушка
2 с. л. олио
1 ч. л. сладък червен пипер
1 ч. л. риган
1 ч. л. кимион
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Креолски емпанади
Свинската мас се разтопява и се разбърква в купа с пресятото брашно.
2
Креолски емпанади 2
Добавя се подсолената топла вода и се омесва тесто. Купата с тестото се завива с фолио и се поставя в хладилник.
3
Креолски емпанади 3
Лукът и зелената чушка се нарязват надребно и се запръжват в олио около 1 минута, след което се оттеглят от огъня.
4
Креолски емпанади 4
Поръсват се със сладък червен пипер, риган, кимион, черен пипер и сол и се разбъркват.
5
Креолски емпанади 5
Добавя се каймата и се запържва, като се намачква със специална лъжица.
6
Креолски емпанади 6
Престоялото тесто се разточва и от него се изрязват форми с помощта на рингове.
7
Креолски емпанади 7
Плънката се разпределя върху тестените формички и се завива във формата на триъгълна пирамида или на пица "Калцоне".
8
Креолски емпанади 8
Емпанадите се подреждат в намаслена тава и се пекат в загрята на 200 градуса фурна около 15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: