Креолски емпанади

Дата: 22.01.2009
Източник: Бон Апети
Креолски емпанади
 
Необходими продукти:
500 г брашно
1 ч. л. кимион
1 ч. л. риган
1 ч. л. сладък червен пипер
2 с. л. олио
1 зелена чушка
1 стрък праз лук
250-300 г телешка кайма
1 ч. л. сол
1-1 1/2 ч. ч. топла вода
100 г свинска мас
черен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Креолски емпанадиСвинската мас се разтопява и се разбърква в купа с пресятото брашно.
2
Креолски емпанади 2Добавя се подсолената топла вода и се омесва тесто. Купата с тестото се завива с фолио и се поставя в хладилник.
3
Креолски емпанади 3Лукът и зелената чушка се нарязват надребно и се запръжват в олио около 1 минута, след което се оттеглят от огъня.
4
Креолски емпанади 4Поръсват се със сладък червен пипер, риган, кимион, черен пипер и сол и се разбъркват.
5
Креолски емпанади 5Добавя се каймата и се запържва, като се намачква със специална лъжица.
6
Креолски емпанади 6Престоялото тесто се разточва и от него се изрязват форми с помощта на рингове.
7
Креолски емпанади 7Плънката се разпределя върху тестените формички и се завива във формата на триъгълна пирамида или на пица "Калцоне".
8
Креолски емпанади 8Емпанадите се подреждат в намаслена тава и се пекат в загрята на 200 градуса фурна около 15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта