Кростата с праскови

Дата: 20.02.2012
Източник: Бон Апети
Кростата с праскови
 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г брашно
125 г краве масло
100 г пудра захар
2 жълтъка
кората от 1 лимон
2 с. л. вода
за плънката:
400 г компот от праскови (белени)
370 г сладко от праскови (конфитюр)
100 г ореховки
1 яйце за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
Кростата с праскови
Маслото и брашното се разбиват в блендер или с намачкват с ръце, докато се получат фини трохи.


2
Кростата с праскови 2
Към тях се прибавят жълтъците, захарта, настърганата лимонова кора и водата и се омесва гладко маслено тесто.


3
Кростата с праскови 3
То се оставя да почине в хладилник за 30–40 минути,  покрито с фолио за свежо съхранение.


4
Кростата с праскови 4
После се разточва и се слага в кръгла форма, като трябва да покрие и стените. Част от тестото се запазва за оформянето на решетка. Формата се прибира в хладилник за 20–30 минути.

 


5
Кростата с праскови 5
Ореховките се смилат. Прасковите се отцеждат от сока на компота и се нарязват на тънки резени.


6
Кростата с праскови 6
Охладената основа  се намазва с половината от сладкото, отгоре се разпределят начупените ореховки и върху тях се подреждат резените праскови, ветрилообразно.


7
Кростата с праскови 7
Намазва се с останалото сладко.


8
Кростата с праскови 8
Отделеното тесто се разточва и от него се оформят ленти, с който се прави решетка.


9
Кростата с праскови 9
Намазват се с разбито яйце. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 50 минути.


 






Съвет: Сладкото от праскови леко се загрява, ако е много гъсто.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

21.09.2014
Получи се чудесна и със сладко от череши!
4.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
няколко пъти съм я правила , става страхотно вкусно :)
3.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
който реши да го приготви,няма да съжалява...като мен,аз съм възхитена!..и не е трудно
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
В момента аз го правя дано да е толкова вкусно колкото изглежда
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Изглежда страхотно и предполагам е вкусно, мисля да го пробвам и аз. Мерси за идеята, страхотни сте!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


215 ДУШИ ОНЛАЙН
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта