Круши в кардамонов сос

Източник: Бон Апети
Дата: 16.10.2003
Круши в кардамонов сос
 
Необходими продукти:
1 жълтък
50 г краве масло
60 брашно
30 царевично нишесте
5 с. л. захар
1 с. л. какао
1 с. л. кафява захар
150-160 мл прясно мляко
2 жълтъка
4-5 с. л. захар
6 кардамонови зърна
4 круши
2-3 в. ч. десертно (червено) вино
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Круши в кардамонов сос
Семената на крушите се почистват с уред за плодове. Крушите се поставят в малка тенджерка, заливат се с виното, овкусяват се с ванилията и се варят на умерен огън под капак около 15 минути.
2
Круши в кардамонов сос 2
Маслото се смесва със захарта и се разбива с миксер, докато се получи гладък крем. Прибавят се останалите продукти и се размесва тесто. Прибира се в хладилника и се изчаква маслото да стегне.
3
Круши в кардамонов сос 3
Зърната кардамон се потапят в студеното прясно мляко и се загрява, докато кипне. Жълтъците се смесват със захарта и се разбиват с миксер, докато започнат да се уплътняват и побеляват. Добавя се горещото мляко, като бъркането продължава. Сместа се пресипва в тенджерка и се вари на слаб котлон при непрекъснато бъркане, докато започне да се уплътнява. Сваля се от огъня, зърната кардамон се изваждат, оставя се да се охлади.
4
Круши в кардамонов сос 4
Добре охладеното тесто се поставя между 2 листа домакинско фолио и се разточва на тънка кора. От него с капачка от газирана напитка или гърлото на малка чашка се отрязват бисквитки. Подреждат се в тава, покрита с намаслена готварска хартия, и се пекат 10-15 минути при температура 180 градуса.
5
Круши в кардамонов сос 5
Сервира се, като в центъра на чинията се поставя сварената във вино круша, около нея се подреждат изпечените бисквитки от тестото и се поливат с кардамоновия сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: