Крушов мъфин

Дата: 13.11.2003
Източник: Бон Апети
Крушов мъфин
 
Необходими продукти:
1 яйце
2–3 щипки сол
1 ч. л. канела
1 пакетче ванилия
2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. ч. олио
1/2 ч. ч. орехови ядки
1/2 ч. ч. кисело мляко
2 круши
100 г кафява захар
300 г брашно
1/2 ч. л. джинджифил
 

Начин на приготвяне:
1
Крушов мъфинБрашното се пресява, смесва се с кафявата захар, бакпулвера, ванилията, канелата, солта и джинджифила и се разбърква добре.
2
Крушов мъфин 2Яйцето се разбива с киселото мляко и олиото. Орехите се смилат, прибавят се към яйчената смес, разбърква се.
3
Крушов мъфин 3Крушите се почистват от семето и се нарязват на съвсем малки парчета. Всичко се смесва и разбърква добре.
4
Крушов мъфин 4Със сместа се пълнят (на две трети) специалните форми за мъфин или облепени с готварска хартия тимбалчета (шолички), поръсват се с малко кафява захар.
5
Крушов мъфин 5Пекат се на водна баня около 20 минути при температура 200 градуса. Подреждат се в чиния. Десертът се украсява, като в чинията се поставя клонче магданоз, наоколо се поръсва с пудра захар, след което листенцата се махат.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта