Куилинг торта

Дата: 22.10.2012
Източник: RUMENOVA
ТИТЛА: Чирак
Куилинг торта
 
Необходими продукти:
за блатовете:
по 2 бр. за всеки блат яйца
по 7 с. л. за всеки блат захар
по 7 с. л. за всеки блат брашно
За еклерите:
300 мл вода
125 г масло
5 бр. яйца
1 ч. ч. брашно
за марципана
150 мл вода
70 г краве масло
150 г бяло брашно
500 г пудра захар
2 крема

Начин на приготвяне:
1

Приготвяне на блатовете:  Разбиваме яйцата със захарта до побеляване след това добавяме брашното лъжица по лъжица.Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса.


Приготвяне на еклерите: Във врящите вода с масло изсипваме наведнъж брашното и бъркаме енергично до получаване на еднородна смес и сваляме от огъня.Когато сместа е изстинала добавяме яйцата едно по едно.С чаена лъжичка или щприц оформяме еклерчетата в тава върху хартия за печене.Печем в предварително загрята до 180 градуса фурна и след като се надигнат намаляваме на 150 градуса.


Приготвяне на марципан" Варна":  Приготвя се по същия начин ,както тестото за еклерите ,но вместо яйца месим с пудрата захар,след това оцветяваме пожелание.


Крема с който пълним еклерите се приготвя по указанието на опаковката.


Сглобяване на тортата:  Слагаме първия блат ,сиропираме го леко със захарен сироп,нареждаме еклерите и останалия крем,слагаме втория блат и него сиропираме леко и най-накрая покриваме с разточения върху хартия за печене марципан.Украсяваме според предпочитанията и повода.


2

Приготвяне на еклерите: Във врящите вода с масло изсипваме наведнъж брашното и бъркаме енергично до получаване на еднородна смес и сваляме от огъня.Когато сместа е изстинала добавяме яйцата едно по едно.С чаена лъжичка или щприц оформяме еклерчетата в тава върху хартия за печене.Печем в предварително загрята до 180 градуса фурна и след като се надигнат намаляваме на 150 градуса.

 


3

Приготвяне на марципан" Варна":  Приготвя се по същия начин ,както тестото за еклерите ,но вместо яйца месим с пудрата захар,след това оцветяваме пожелание.

Крема с който пълним еклерите се приготвя по указанието на опаковката.

 


4

Сглобяване на тортата:  Слагаме първия блат ,сиропираме го леко със захарен сироп,нареждаме еклерите и останалия крем,слагаме втория блат и него сиропираме леко и най-накрая покриваме с разточения върху хартия за печене марципан.Украсяваме според предпочитанията и повода.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


131 ДУШИ ОНЛАЙН
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта