Кулич с бадеми

Дата: 14.04.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
540 г брашно
180 мл прясно мляко
1 пакетче суха мая (7 г)
3 яйца (размер L)
180 г захар
100 г печени бадеми без сол
100 г краве масло
1/4 ч. л. сол
брашно за замесване
масло за намазване
120 г тъмни стафиди
60 мл бренди
1 пакетче лимонови корички (6 г)
10 г бурбонска ванилова захар
пудра захар за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Кулич с бадемиСтафидите, брендито, ваниловата захар и лимоновите корички се смесват и се оставят настрана, докато стафидите се напоят добре.
2
Кулич с бадеми 2В голяма купа се сипват 140 г брашно, 1 ч. л. от захарта, маята, затопленото прясно мляко, разбърква се, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да втаса за 1 час.
3
Кулич с бадеми 3След това се прибавят предварително разбитите яйца, останалото брашно, захарта и разтопеното масло. Разбърква се с лъжица, до получаване на меко лепкаво тесто. Ако има нужда, се добавя още брашно.
4
Кулич с бадеми 4Сипват се стафидите заедно с течността, както и накълцаните бадеми и солта. Разбърква се, тестото се покрива с фолио и се оставя да втаса за около 2 часа.
5
Кулич с бадеми 5Шест консервни кутии се намазват с разтопено масло и се покриват плътно с хартия за печене. Хартията по стените трябва да е по-висока от консервите с 2 см.
6
Кулич с бадеми 6Тестото се разпределя в подготвените форми с намазнени ръце, като се пълни до половината. Оставя се да втаса за около 45 минути.
7
Кулич с бадеми 7След това всеки козунак се намазва с масло. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна за около 35 минути.
8
Кулич с бадеми 8Охлаждат се, изваждат се от формите и по желание се поръсват с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта