Кускус с праз и маслини

Дата: 20.12.2002
Източник: Бон Апети
Кускус с праз и маслини
 
Необходими продукти:
3 стръка праз лук
350 г кускус
100 г маслини (почистени от костилките)
1 кубче зеленчуков бульон
3-4 с. л. бяло вино
2 щипки мащерка
1/4 ч. л. куркума
250-300 г царевица
 

Начин на приготвяне:
1
Кускус с праз и маслиниЛукът се нарязва на кръгчета и се задушава в нагорещено олио под капак, докато омекне. След това се подправя с мащерка, стрива се бульонът, добавят се царевицата и виното.
2
Кускус с праз и маслини 2Кускусът се сварява според инструкциите на пакета, като във водата му се добавя куркума, за да се оцвети в жълто.
3
Кускус с праз и маслини 3Свареният кускус се изцежда от водата и се изсипва в подходяща купа. Прибавят се лукът и маслините. Разбърква се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


163 ДУШИ ОНЛАЙН
Reni Khan се регистрира в сайта.
Vasilena Vasileva се регистрира в сайта.
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта