Кьопоолу

Дата: 20.04.2010
Източник: Бон Апети
Кьопоолу
 
Необходими продукти:
1 патладжан
1 чушка
2 скилидки чесън
4–5 стръка магданоз
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
КьопоолуПатладжанът и чушката се изпичат на нагорещен тиган, на скара или в чушкопек. Слагат се в найлонов плик или захлупен съд и се оставят за трийсетина минути да се задушат.
2
Кьопоолу 2Белят се и се режат на кубчета.
3
Кьопоолу 3Скилидките чесън се смачкват или счукват.
4
Кьопоолу 4Магданозът се наситнява и заедно с чесъна се добавя към сипаните в купа патладжан и чушка.
5
Кьопоолу 5Накрая кьопоолуто се овкусява със сол и черен пипер и се добавя зехтинът. Разбърква се добре и се оставя да преседи в хладилник поне 30 минути. Сервира се с препечен хляб. По желание може да му се добави 1 с. л. заквасена сметана или майонеза.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

17.11.2014
по-хубаво става след като се запържи малко
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта