Кьор сарма със свински ребърца

Дата: 05.02.2005
Източник: Бон Апети
Кьор сарма със свински ребърца
 
Необходими продукти:
1 кг свински ребра
200 г пресен бекон
2 глави лук
1 ч. ч. ориз
листа кисело зеле
3-4 с. л. олио
кимион и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Кьор сарма със свински ребърцаСвинските ребърца се нарязват на малки парчета (с дължина около 4-5 см). Лукът се нарязва наситно и се запържва в предварително сгорещено олио.
2
Кьор сарма със свински ребърца 2Ребърцата се изсипват при лука и след като се запържат, се подправят с кимион и черен пипер на вкус. Поставя се оризът, пържи се.
3
Кьор сарма със свински ребърца 3Листата кисело зеле се разрязват на две, във всяка половинка се поставя по едно ребърце и малко ориз. Завиват се сарми. Беконът се нарязва на ивици и се поставя на дъното на тенджера.
4
Кьор сарма със свински ребърца 4Сармите се нареждат върху бекона. Заливат се с вода, похлупват се с чиния и се варят до готовност. (Може в мазнината от месото да се налее гореща вода, след това сок от зелето и с получената течност да се залеят сармите.)
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта