Кюфтенца на пара

Дата: 12.09.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г пилешко филе
1 щипка сол
5 г краве масло
2 моркова
1 щипка сол
1 с. л. сметана
1 яйце
2-3 стръка магданоз
1/2 глава лук
1 щипка захар
 

Начин на приготвяне:
1
Кюфтенца на параЛукът се почиства, нарязва се на едри парчета и се смила в блендер заедно с магданоза.
2
Кюфтенца на пара 2Добавя се месото и отново се смила.
3
Кюфтенца на пара 3След това се чупи яйцето, налива се сметаната и се посолява.
4
Кюфтенца на пара 4Сместа се пюрира за кратко и се поставя в хладилник, за да стегне леко.
5
Кюфтенца на пара 5С помощта на две лъжички се оформят кюфтенца и се сваряват на пара за 20-30 минути.
6
Кюфтенца на пара 6Морковите се почистват, сваряват се на пара и се пюрират заедно с маслото, малко сол и захар.
7
Кюфтенца на пара 7Кюфтенцата се сервират с морковената гарнитура.
8
Кюфтенца на пара 8Съвет: Ястието може да се приготви и за деца над 10-месечна възраст, ако в каймата за кюфтета се сложи само жълтъкът на яйцето.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


105 ДУШИ ОНЛАЙН
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта