Кюфтенца от кисело зеле с шпеков салам

Дата: 29.01.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600-700 г кисело зеле
1/2 ч. ч. пшеничено брашно
1 яйце
1/2 ч. л. ким
1 с. л. сос "Уорчестър"
3-4 с. л. брашно
6 с. л. олио
1/2 кубче телешки бульон
1/2 глава лук
1 яйце
100 г шпеков салам
1/2 ч. ч. царевично брашно
 

Начин на приготвяне:
1
Кюфтенца от кисело зеле с шпеков саламКиселото зеле се нарязва на тънки ивици.
2
Кюфтенца от кисело зеле с шпеков салам 2Лукът се нарязва наситно. В тенджера се загряват 4 с. л. олио, сипва се лукът и се запържва за 1 минута.
3
Кюфтенца от кисело зеле с шпеков салам 3След това се прибавя нарязаното на ивици зеле и се стрива кубчето бульон.
4
Кюфтенца от кисело зеле с шпеков салам 4Налива се 1 пръст гореща вода, зелето се подправя със сос "Уорчестър", похлупва се и се задушава на тих огън, докато омекне (около 10 минути).
5
Кюфтенца от кисело зеле с шпеков салам 5Саламът се нарязва на съвсем малки кубчета.
6
Кюфтенца от кисело зеле с шпеков салам 6В тиган се загряват 2 с. л. олио, сипва се нарязаният салам и се запържва за 2 минути. След това се сваля от котлона и се оставя да се охлади.
7
Кюфтенца от кисело зеле с шпеков салам 7Зелето се оставя да изстине, след което се прибавя при охладения салам. Разбърква се и се поръсва с брашното.
8
Кюфтенца от кисело зеле с шпеков салам 8Добавя се яйцето, сместа се омесва добре и от нея се оформят малки кюфтета.
9
Кюфтенца от кисело зеле с шпеков салам 9Пшениченото и царевичното брашно за панировката се смесват. Кюфтетата се панират в брашното, след което се потапят в разбитото яйце.
10
Кюфтенца от кисело зеле с шпеков салам 10Кюфтетата се пържат в обилно количество сгорещено олио.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


131 ДУШИ ОНЛАЙН
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта