Кюфтенца от леща с булгур

Източник: Бон Апети
Дата: 14.07.2008
Кюфтенца от леща с булгур
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. леща
1 1/2 ч. ч. булгур
1 глава лук
1 зелена чушка
1-2 с. л. доматено пюре
2-3 скилидки чесън
2-3 щипки риган
1 ч. л. джоджен
1/4 ч. л. кимион
3-4 клонки магданоз за кюфтенцата
1 ч. л. сол
магданоз за овалване



Начин на приготвяне:
1
Кюфтенца от леща с булгур
Лещата се вари 15 минути, като пяната се отстранява.
2
Кюфтенца от леща с булгур 2
Лукът се нарязва надребно и половината от него се запържва със зехтин до златисто, а останалата част се отделя.
3
Кюфтенца от леща с булгур 3
Булгурът се накисва във вода, след което се отцежда.
4
Кюфтенца от леща с булгур 4
Сварената леща се отцежда и се изсипва при запържения лук.
5
Кюфтенца от леща с булгур 5
Добавят се булгурът, отделеният лук и нарязаната надребно чушка.
6
Кюфтенца от леща с булгур 6

Посолява се, овкусява се с доматено пюре, риган, джоджен, кимион, магданоз и сместа се размачква.


7
Кюфтенца от леща с булгур 7
Оставя се да престои 1 1/2 час и се поръсва с наситнения чесън.
8
Кюфтенца от леща с булгур 8
Оформят се кюфтенца, които се овалват в магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

03.12.2017
Много вкусни, от червена леща:
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Мммм много добре звучи!!! Дали ще се получи добре с червена леща?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


214 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: