Кюфтенца в бекон на шиш

Печени, а не пържени
Източник: Бон Апети
Дата: 21.10.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г кайма (свинска)
24 ленти бекон
1 яйце
1 филия хляб
1 глава лук
1 с. л. дижонска горчица
1 с. л. зехтин
1 ч. л. сух риган
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Кюфтенца в бекон на шиш
Лукът се наситнява и се запържва в зехтина до златисто.
2
Кюфтенца в бекон на шиш 2
Хлябът се накисва във вода.
3
Кюфтенца в бекон на шиш 3
В купа се смесват каймата, яйцето, риганът, горчицата, запърженият лук, сол, черен пипер и отцеденият от водата хляб. Сместа се оставя поне за 30 минути в хладилник.
4
Кюфтенца в бекон на шиш 4
След това от нея се оформят малки кюфтенца и се увиват в лентички бекон.
5
Кюфтенца в бекон на шиш 5
Нанизват се по три на шиш.
6
Кюфтенца в бекон на шиш 6
Слагат се в тава и се пекат 25 минути в загрята на 200 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

24.10.2015
Много вкусни.
10.
Изпрати
лично съобщение

04.02.2015
Страхотни кИфтенца, заместих с телешка кайма!:)
9.
Изпрати
лично съобщение

30.11.2014
Много вкусно!
8.
Изпрати
лично съобщение

14.11.2014
страхотно вкусно
7.
Изпрати
лично съобщение

28.10.2014
много вкусно и лесно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


233 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: