Кюфтета от червен боб и царевица

Дата: 10.12.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 консерви червен боб (по 400 г всяка)
1 консерва царевица (400 г)
50–100 г галета
1/4 връзка магданоз
2 стръка пресен лук
2 с. л. зехтин
1 ч. л. кимион
сол на вкус
за салатата:
1/2 зелка
1 червена чушка
1 зелена чушка
2 моркова
2 стръка пресен лук
50 мл олио
2 с. л. сусам
1 с. л. ябълков оцет
1/2 с. л. мед
1/2 ч. л. риган
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Кюфтета от червен боб и царевицаБобът се отцежда много добре, намачква се с вилица и се смесва с отцедената царевица. Подправя се с кимиона и сол на вкус.


2
Кюфтета от червен боб и царевица 2Прибавят се наситнените лук и магаданоз и се разбърква.
3
Кюфтета от червен боб и царевица 3Сипват се 2–3 с. л. от галетата и отново се разбърква.
4
Кюфтета от червен боб и царевица 4Оформят се кюфтенца, които се овалват в галета.
5
Кюфтета от червен боб и царевица 5Подреждат се в тава, покрита с пергаментова хартия и се поливат със зехтин.
6
Кюфтета от червен боб и царевица 6Пекат се в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор до готовност – 15 минути.
7
Кюфтета от червен боб и царевица 7Зелето се реже натънко и се намачква с щипка сол.
8
Кюфтета от червен боб и царевица 8Морковите се настъргват.
9
Кюфтета от червен боб и царевица 9Чушките се режат на малки кубчета, а лукът се наситнява.
10
Кюфтета от червен боб и царевица 10Сусамът се запича на сух тиган.
11
Кюфтета от червен боб и царевица 11Олиото се сипва в буркан и се разбива с оцета, сол на вкус, меда и ригана, докато се получи емулсия.
12
Кюфтета от червен боб и царевица 12Зеленчуците се смесват в купа. Заливат се дресинга и се разбъркват. Салатата се поръсва със сусама.
13
Кюфтета от червен боб и царевица 13Кюфтенцата се поднасят със салатата.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

14.06.2016
Вкусно
3.
Изпрати
лично съобщение

22.12.2015
Много приятни на вкус, бързо за приготвяне и нещо различно опитвано до сега
2.
Изпрати
лично съобщение

22.12.2015
Много приятни на вкус, бързо за приготвяне и нещо различно опитвано до сега
1.
Изпрати
лично съобщение

14.12.2015
Не ми допаднаха особено..доста изсъхнаха след 10мин извън фурната. Трябва да се ядат непосредствено след като се изпекат и извадят.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта