Кюфтета от извара с дип от нахут

Дата: 10.05.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг пълномаслена безсолна извара
500 г спанак
100 г коприва
4 яйца
4 с. л. галета
1/2 връзка копър
2–3 щипки чубрица
сол и черен пипер на вкус
лют червен пипер за поръсване (по желание)
зехтин за пържене
за дипа:
2 консерви нахут (по 400 г всяка)
5 скилидки чесън
100 мл зехтин „Екстра върджин“
4 с. л. кисело мляко
сокът от 1 лимон
1/2 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Кюфтета от извара с дип от нахут
Спанакът се почиства, измива се и се подсушава. Копривата се попарва с вряла вода, след това се отцежда, измива се със студена вода, отново се отцежда и се подсушава. Нарязва се наситно.

 


2
Кюфтета от извара с дип от нахут 2
В купа се смесват изварата, яйцата, галетата, сол и черен пипер. Прибавят се  наситненият копър, копривата, спанака и чубрицата.

 


3
Кюфтета от извара с дип от нахут 3
От сместа се оформят кюфтета и се пържат в сгорещен зехтин.

 


4
Кюфтета от извара с дип от нахут 4
Нахутът се отцежда, пюрира се в кухненски робот, като се налива малко от неговата вода – 2–3 с. л. Прибавят се листата от магданоза, наливат се зехтинът и лимоновия сок, овкусява се със сол и черен пипер.

 

 


5
Кюфтета от извара с дип от нахут 5
Чесънът се прави на паста с малко сол и се сипва при останалите продукти. Прибавя се киселото мляко и отново се разбива.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


283 ДУШИ ОНЛАЙН
Reni Khan се регистрира в сайта.
Vasilena Vasileva се регистрира в сайта.
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта