Кюфтета от нахут

Източник: Бон Апети
Дата: 11.02.2003
Кюфтета от нахут
 
Необходими продукти:
250 г нахут
100 г гъби
1 глава лук
2-3 с. л. олио
50 г белен слънчоглед
2-3 скилидки чесън
1 ч. л. къри
белтъкът от 1 яйце
1 стрък магданоз
1 ч. л. сусамово семе


Начин на приготвяне:
1
Кюфтета от нахут
Нахутът се залива с хладка вода и се оставя да престои 12 часа, след което се сварява.
2
Кюфтета от нахут 2
В кухненски робот (пасатор) се смилат слънчогледовото семе и скилидките чесън. Получената смес се прехвърля в купа.
3
Кюфтета от нахут 3
В олиото се сотира ситно нарязаният лук. След минута се прибавят нарязаните надребно гъби и се пържат 2 минути. Поръсва се с къри и се разбърква.
4
Кюфтета от нахут 4
В кухненския робот се сипват свареният нахут и сместа от тигана и се смилат. Нахутеното пюре се посолява и към него се прибавят слънчогледовата смес, белтъкът и магданозът, след което се разбърква.
5
Кюфтета от нахут 5
От готовата смес се оформят кюфтета. Подреждат се в намазнена тава, поръсват се със сусамово семе и се пекат 20-30 минути в предварително загрята до температура 200 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: