Кюфтета от зрял фасул със сос от праз

Дата: 18.12.2002
Източник: Бон Апети
Кюфтета от зрял фасул със сос от праз
 
Необходими продукти:
500 г зрял фасул
2 червени печени чушки
1 глава лук
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. джоджен
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сол
олио
галета
 

Начин на приготвяне:
1
Кюфтета от зрял фасул със сос от празФасулът се накисва за една нощ, след което водата се изхвърля, налива се нова, кипва се и се изхвърля. Фасулът се залива с 1 1/2 л студена вода, сварява се хубаво, отцежда се и се смесва с настъргания лук.
2
Кюфтета от зрял фасул със сос от праз 2Добавят се подправките, сместа се намачква на пюре и се омесва. След това се оставя да се охлади.
3
Кюфтета от зрял фасул със сос от праз 3С обилно намазнени с олио ръце се оформят плоски кюфтета, които се овалват в галета и се подреждат в намаслена тава. Пекат се около 20 минути в предварително загрята фурна при температура 200 градуса, докато се зачервят. Сервират се със сос от праз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


140 ДУШИ ОНЛАЙН
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
Стела Костадинова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта