Кюфтета с кафяв сос

Подходящи за всеки сезон
Източник: Бон Апети
Дата: 02.10.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за кюфтетата:
600 г кайма смес (400 г телешка плешка
и 200 г свински флейки)
1 глава лук
2 жълтъка
2 филии бял хляб
1/2 ч. л. индийско орехче
1/4 ч. л. бахар
60 мл олио
сол и черен пипер на вкус

за соса:
1 с. л. брашно
400 мл телешки бульон
2 с. л. заквасена сметана
1/4 връзка магданоз
1 с. л. сос „Уорчестър”
30 г краве масло
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Кюфтета с кафяв сос
Кюфтетата се приготвят като лукът се нарязва наситно и се запържва в 20 мл от олиото. Посолява се и се оставя, докато омекне.
2
Кюфтета с кафяв сос 2
Хлябът се накисва във вода.
3
Кюфтета с кафяв сос 3
Каймата се смесва с жълтъците, счукания бахар, сол и черен пипер на вкус, настърганото индийско орехче, отцедените филии хляб и запърженият лук. Разбърква се много добре.
4
Кюфтета с кафяв сос 4
От сместа се оформят малки топчета.
5
Кюфтета с кафяв сос 5
Пържат се до златисто в останалото олио.
6
Кюфтета с кафяв сос 6
След това се изваждат от съда.
7
Кюфтета с кафяв сос 7
В същия съд се слага маслото за соса и в него се запържва брашното. Налива се телешкият бульон, сипва се сосът Уорчестър и се бърка енергично, докато се сгъсти. Овкусява се със сол и черен пипер, слага се сметаната и се разбърква.
8
Кюфтета с кафяв сос 8
Кюфтенцата се връщат в съда и се готвят в соса 5 минути.
9
Кюфтета с кафяв сос 9
Поднасят се с наситнения магданоз и гарнитура по желание.
Подобни рецепти:
Коментари (16)
16.
Изпрати
лично съобщение

30.03.2019
И аз като Нина замених соса Уорчестър със соев и бахара с мащерка. Кюфтетата ги опекох и комбинирах с гарнитура от печени тиквички. Кафявият сос е доста приятен.
15.
Изпрати
лично съобщение

05.06.2018
Интересен вкус, лесна за изпълнение рецепта!
14.
Изпрати
лично съобщение

26.03.2015
Страхотни са!
13.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2015
Много вкусно!
12.
Изпрати
лично съобщение

15.12.2014
рецептата е хубава.Аз без да искам сгъстих соса.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: