Кюфтета с ориз в доматен сос

Дата: 28.02.2008
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
750 г кайма
1 с. л. ябълков оцет
4 с. л. олио
червен пипер
2-3 стръка магданоз за соса
1 глава лук
2 печени чушки
7-8 скилидки чесън
1 буркан консервирани домати
черен пипер и сол на вкус
1/2 ч. л. кимион
1 ч. л. чубрица
7-8 стръка магданоз за каймата
1 к. ч. ориз
1 яйце
1 глава лук
1 ч. л. захар
 

Начин на приготвяне:
1
Кюфтета с ориз в доматен сосЛукът и листата на магданоза се нарязват наситно и се смесват с каймата.
2
Кюфтета с ориз в доматен сос 2Добавят се яйцето, чубрицата, кимионът, черният пипер и солта.
3
Кюфтета с ориз в доматен сос 3Оризът се слага в гореща подсолена вода в съотношение 1:1 и се вари, но не до пълна кулинарна готовност, след което се охлажда и се сипва при каймата.
4
Кюфтета с ориз в доматен сос 4Омесват се кюфтета и се овалват в брашно.
5
Кюфтета с ориз в доматен сос 5Лукът и част от чесъна за соса се нарязват наситно и се запържват в олиото до златисто. Поръсва се с червен пипер.
6
Кюфтета с ориз в доматен сос 6Добавят се наситнените чушки, вързаните с връв дръжки на магданоза и намачканите с преса домати.
7
Кюфтета с ориз в доматен сос 7След като сосът кипне, се слагат кюфтетата.
8
Кюфтета с ориз в доматен сос 8Сипва се гореща вода, така че да покрие кюфтетата.
9
Кюфтета с ориз в доматен сос 9Ястието се посолява и се оставя да ври около 30 минути.
10
Кюфтета с ориз в доматен сос 10Останалата част от чесъна и магданоза за соса се нарязват наситно и се слагат в яхнията. Овкусява се със захарта и оцета.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

01.04.2016
Много вкусни
2.
Изпрати
лично съобщение

04.01.2015
Стана много вкусно. Пропуснах само частта със запръжката.
1.
Изпрати
лично съобщение

01.04.2014
Много вкусно ястие. Допуснах някои дребни грешки, които следващия път ще коригирам. Много се хареса на цялото семейство. Единствено при изпълнението следващоя път първо ще добавя гореща вода към соса и после ще сложа кюфтенцата, защото отдолу се сгъсти, а отгоре остана по-течен, а аз варих повече от указаното време и имаше риск да загори. Също така, с по-малко кайма и с чаена чаша ориз ми излязоха 17 кюфтенца, които едвам събрах на дъното на най-голямата ми тенджера, не знам ако бях сложила всичката кайма, какво би се получило. Може би оризът идва много.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
Reni Khan се регистрира в сайта.
Vasilena Vasileva се регистрира в сайта.
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта