Кюфтета със сос

Дата: 30.09.2015
Източник: Бон Апети
Кюфтета със сос
 
Необходими продукти:
300 г кайма (телешка или смес с нетлъсто свинско месо)
1/2 ч. ч. ориз
1 глава лук
3 стръка магданоз
сол на вкус
за соса:
1/2 глава лук
2 с. л. олио
2 домата
2 ч. л. брашно
сол на вкус
магданоз на вкус, див лук за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Към каймата се добавят свареният ориз, настърганият лук, сол и наситно накълцан магданоз. Оформят се кюфтета.
2
Нарязаният наситно лук за соса се задушава с олиото и с 50 мл вода. Прибавят се настърганите домати и след малко – разтвореното в студена вода брашно. Доливат се 300 мл вода и се посолява. Щом сосът заври, в него се пускат кюфтетата.
3
Ястието се вари на тих огън около 15 минути. Като стане готово, се поръсва с нарязан наситно магданоз и се украсява с пера от див лук.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

17.05.2016
Добре се получи ! :)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2015
Класика, но аз винаги ги пържа кюфтетата и пак ги добавям към соса:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


380 ДУШИ ОНЛАЙН
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Захарен пирог
Николета Чераджийска-Тодорова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта