Кюфтета яхния със сос от чушки

Източник: Бон Апети
Дата: 21.09.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г кайма смес
50 г заквасена сметана
1 яйце
1 кубче телешки бульон
7-8 стръка магданоз
5-6 с. л. галета
1 ч. л. чубрица
50 г заквасена сметана
2 червени чушки
2 глави лук
1 кубче зеленчуков бульон
1-2 с. л. олио
1 с. л. нишесте
1 ч. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Кюфтета яхния със сос от чушки
Телешкият бульон се стрива, залива се с 4 с. л. гореща вода, изсипва се в галетата и се разбърква добре.
2
Кюфтета яхния със сос от чушки 2
Каймата се поръсва с нарязан наситно магданоз и чубрица, добавят се галетата, сметаната и яйцето и се размесва. С навлажнени ръце от сместа се оформят кюфтета.
3
Кюфтета яхния със сос от чушки 3
Лукът се нарязва наситно и се запържва за 1 минута в предварително загрятата мазнина. След това се поръсва с червен пипер, добавят се наситнените червени чушки и се залива с гореща вода, която да е 2-3 пръста над зеленчуците.
4
Кюфтета яхния със сос от чушки 4
Щом заври, се стрива кубчето зеленчуков бульон, добавят се кюфтетата и ври 20-25 минути на тих огън под капак.
5
Кюфтета яхния със сос от чушки 5
Към края на варенето нишестето се разтваря в 3-4 с. л. студена вода, разбива се със сметана и се разрежда с 1-2 черпака от горещия бульон. Разбърква се, излива се в тенджерата и се оставя на котлона, докато се уплътни.
6
Кюфтета яхния със сос от чушки 6
При сервиране всяка порция яхния се поръсва с нарязан наситно магданоз.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


239 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: