Кюнефе

Дата: 08.01.2016
ТИТЛА: Експериментатор
Кюнефе
 
Необходими продукти:
500 г кадаиф
350-400 г сирене „Моцарела“ (или друг вид прясно, безсолно с
200 г краве масло (или маргарин)
450 г захар
350 мл вода
3 с. л. лимонов сок
смлени шам фъстъци (за поръсване)
 

Начин на приготвяне:
1
От захарта, водата и лимоновия сок се сварява сироп и се оставя да изстине.
2
Кадаифът се стрива между дланите, за да се отделят влакната.
3
Сиренето се накъсва на конци.
4
Маслото се разтопява в тава, с диаметър от около 40 см. Слага се половината от кадаифа и се притиска добре, за да поеме маслото.
5
Отгоре се разпределя сиренето и се покрива с останалият кадаиф. Притиска се леко.
6
Сладкишът се пече около 30 минути в предварително загрята на умерена температура фурна, докато кадаифът стане златистокафяв.
7
Изважда се и се залива със студения сироп, след което се похлупва за няколко минути, докато сиропът попие напълно.
8
Десертът се поръсва със смлени шам фъстъци и се сервира, докато е още горещ, така че сиренето да се „точи“ на конци.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


158 ДУШИ ОНЛАЙН
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта