Кюнефе

Десерт с кадаиф, моцарела и шамфъстък
Източник: Бон Апети
Дата: 06.01.2012
Кюнефе
 
Необходими продукти:
400 г суров кадаиф
400 г сирене “Моцарела”
200 г краве масло
450 г захар
3 с. л. лимонов сок
350 г вода
шамфъстък за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Кюнефе

Захарта и водата се кипват в касерола, докато станат на сироп. Прибавя се лимоновият сок, разбърква се и съдът се сваля от огъня. Оставя се течността да изстине.


2
Кюнефе 2

 Кадаифът се разделя на нишки, а сиренето се накъсва.


3
Кюнефе 3

Маслото се разтопява в тавичка и се слага половината от кадаифа. Разпределя се сиренето и се покрива с останалия кадаиф.


4
Кюнефе 4

Пече се в загрята на 170 градуса фурна за около 30 минути, докато стане златисто кафяв. Изважда се и се залива със студеният сироп.


5
Кюнефе 5

Захлупва се за няколко минути и се поръсва с натрошен шамфъстък. Кадаифът се сервира все още горещ, за да се точи сиренето.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

19.08.2015
Много изкушаващ десерт,при това лесен за приготвяне.Стига да се намери суров кадаиф.
4.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2015
ПРЕКРАСЕН ДЕСЕРТ ОТ ОРИЕНТА, КОЙТО ВПЕЧАТЛЯВА С МНОГО НЕЖЕН И ИЗКУСИТЕЛЕН ВКУС. ПРИГОТВЯ СЕ ЛЕСНО И НЕ ОТНЕМА МНОГО ВРЕМЕ И СРЕДСТВА, НО ВКУСА ОПРЕДЕЛЕНО СИ ЗАСЛУЖАВА.
3.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Благодаря ви:)Явно ще пробвам да направя рецептата с класическия кадаиф...
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Десерта наистина е страхотен! Кадаифът го купихме от Велико Търново, в София не знаем дали се продава.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Обожавам този десерт!:)Знаете ли къде се продава суров кадаиф?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: