Лахмаджун

Дата: 27.10.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
300 г брашно
150 мл вода
1 с. л. зехтин
1 пакетче суха мая
1 щипка захар
1/2 ч. л. сол
за гарниране:
500 г смляно телешко месо
1 зелена чушка
1 червена чушка
3 скилидки чесън
1 глава лук
1/2 връзка магданоз
1 с. л. доматен концентрат
2 ч. л. червен пипер
2 ч. л. кимион
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
ЛахмаджунМаята се разтваря в 50 мл от водата, заедно със захарта и се оставя да шупне.
2
Лахмаджун 2Брашното се смесва със солта, зехтина и останалата вода. Сипва се и шупналата мая.
3
Лахмаджун 3Замесва се меко, гладко тесто, което не трябва да лепне по пръстите.
4
Лахмаджун 4Оставя се да втаса в купа, покрита с фолио за свежо съхранение.
5
Лахмаджун 5Чушките и лукът се почистват, нарязват се наедро и заедно с магданоза и смачкания чесън се смилат в блендер – по-наедро, не бива да стават на пюре.
6
Лахмаджун 6Към каймата се добавят доматеният концентрат, червеният пипер, кимионът и сол на вкус. Размесва се добре, слагат се и накълцаните зеленчуци, отново се разбърква и се оставя в хладилник за 1 час.
7
Лахмаджун 7Фурната се загрява на 240 градуса. Тестото се разделя на 8 части, всяка се разточва върху набрашнен плот на много тънък кръг и се поставя върху хартия за печене. Отгоре се разпределя каймата и хубаво се притиска с пръсти.
8
Лахмаджун 8Поставят се в тавата, заедно с хартията и се изпичат последователно, докато тестото стане хрупкаво – около 5 минути всяка.



Съвет:
По желание Лахмаджун се сервира с резени лимон, лют пипер или свежа салата, сироп от нар и чаша айрян.
Подобни рецепти:
Коментари (13)
13.
Изпрати
лично съобщение

22.12.2015
Добавих люта чушка и 100г агнешка кайма, много вкусно се получи!
12.
Изпрати
лично съобщение

08.07.2015
Аз приготвих тестото в машина за хляб. Много лесно и много вкусно стана.
11.
Изпрати
лично съобщение

31.03.2015
Много вкусно!
10.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2015
Страхотно се получи. Малко в повече ми дойде брашното, но стана много вкусна.
9.
Изпрати
лично съобщение

11.01.2015
невероятно вкусна пица
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


169 ДУШИ ОНЛАЙН
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта