Лангош

Мекици по унгарски
Източник: Бон Апети
Дата: 29.03.2005
Лангош
 
Необходими продукти:
400 г брашно
400 мл прясно мляко
2 картофа (150-200 г)
3-4 скилидки чесън
1 пакетче мая на прах
3-4 с. л. олио
3-4 с. л. оцет
1 с. л. захар
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Лангош
Маята се залива със 100 мл хладко мляко. Поръсва се със захарта. Картофите се сваряват и се намачкват, като се долива останалото прясно мляко.
2
Лангош 2
Към втасалата мая се добавят солта и брашното. Разбърква се и постепенно се добавя картофеното пюре. (Трябва да стане лепкаво тесто.) Към края се налива олиото. Втасва покрито 30-40 минути.
3
Лангош 3
С намаслени пръсти се оформят големи мекици. Пържат се 2-3 минути в умерено сгорещено обилно количество олио. Готовите мекици се намазват с предварително смесени счукан чесън и оцет.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: