Лап лао биф (Стек

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г говеждо бонфиле
1 ч. л. настърган пресен джинджифил
1 с. л. смлян печен ориз
1-2 с. л. олио
1-2 с. л. сусамово семе
2 с. л. рибен сос
1 стрък пресен джоджен
5-6 стръка пресен кориандър
1/4 глава кромид лук
1 скилидка чесън
1 зелена люта чушка
1 червена люта чушка
сокът от 1 лайм
 

Начин на приготвяне:
1
Лап лао биф (Стек Месото се почиства от сухожилията и ципите, след което се нарязва на много малки парченца.
2
Лап лао биф (Стек  2Оризът се изсипва в сух, затоплен тиган. Бърка се и щом придобие златист цвят и започне да ухае, се оттегля от огъня и се смила в блендер.
3
Лап лао биф (Стек  3Оризовото брашно се пресява няколко пъти. Така получената фина подправка е подходяща за различни видове месо. Съхранява се на сухо, тъмно и хладно място.
4
Лап лао биф (Стек  4Чесънът, лукът, кориандърът и джодженът се наситняват и се смесват в дълбок съд.
5
Лап лао биф (Стек  5Наливат се рибният сос, олиото и отцеденият сок от лимон.
6
Лап лао биф (Стек  6Добавят се настърганият джинджифил, почистените от семето и наситнени чушки и сусамовото семе.
7
Лап лао биф (Стек  7Прибавя се 1 с. л. от смления печен ориз и се разбърква, докато съставките се смесят добре. Месото се овкусява с получената ароматна смес.
8
Лап лао биф (Стек  8Стек "Тартар" се оформя с помощта на метален пръстен. Поднася се с бяло вино, розе или бира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта