Лападена супа

Дата: 07.04.2016
Източник: Светлана
ТИТЛА: Чирак
Лападена супа
 
Необходими продукти:
за супата:
2 връзки лапад
4-5 стръка зелен лук
6-7 скилидки чесън
1 ч. ч. ориз
олио
магданоз
сол, червен и черен пипер
за застройката:
1 ч. ч. кисело мляко
1 яйце
2 с. л. брашно
1 с. л. оцет
 

Начин на приготвяне:
1
Почистваме лапада от дръжките и от по-дебелите жилки. Измиваме го и го нарязваме. След това го попарваме с гореща вода и го оставяме да постои за около 5 минути.
2
Нарязваме лука и го запържваме заедно с отцедения лапад. Добавяме червения пипер и доливаме около 2-2,5 л вода.
3
Когато супата заври, слагаме целите скилидки чесън и ориза. Добавяме сол и черен пипер на вкус.
4
Когато оризът се свари супата е готова. Добавяме магданоза и сваляме тенджерата от огъня. След като супата поизстине, я застройваме.



Съвет:
По желание за застройката може да използвате само жълтъка, за да не се пресече.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


215 ДУШИ ОНЛАЙН
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта