Лаврак с артишок

Дата: 08.07.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 лаврак
3 глави артишок
10 чери домата
1 глава чесън
1/2 глава лук
6-8 с. л. зехтин
сокът от 1 лимон
 

Начин на приготвяне:
1
Лаврак с артишокАртишокът се почиства, сърцевината се отделя, а вътрешността й се отстранява. Поставя се в купа и се полива с лимонов сок, за да не потъмнее. След това парчетата се нарязват на триъгълници и се връщат в лимоновия сок.
2
Лаврак с артишок 2Рибата се филетира, като коремната част се отстранява. Запържва се само от страната на кожата в 3-4 с. л. предварително загрят зехтин. Добавя се смачканата глава чесън.
3
Лаврак с артишок 3Чери доматите се нарязват на две, лукът – наситно. Останалият зехтин се загрява и артишокът се запържва до покафеняване.
4
Лаврак с артишок 4Когато рибата е готова, чесънът се изважда, слагат се доматите и наситненият лук, посолява се. Рибата се оттегля от котлона. Сервира се, като във всяка порция се слагат чери домати, отгоре се обръща филе риба и се поръсва с артишок.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


157 ДУШИ ОНЛАЙН
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
Цветалина се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта