Лаврак с брюкселско зеле

Дата: 23.07.2010
Източник: Бон Апети
Лаврак с брюкселско зеле
 
Необходими продукти:
4 риби лаврак (пъстърва)
4–5 стръка магданоз
3 с. л. зехтин
3 с. л. ябълков оцет
1 скилидка чесън
1/2 глава лук
1 червена чушка
сол на вкус
4 листа салвия
2 скилидки чесън
3 с. л. зехтин
2 с. л. краве масло
450 г брюкселско зеле
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Рибата се почиства от вътрешностите и люспите. Посолява се и се поставя в хартия за печене, намазнена с маслото. Добавят се нарязаното брюкселско зеле, наситеният чесън и по 1 листо салвия върху всяка риба. Пече се 15–17 минути на 200 градуса.
2
Зеленчуците за винегрета се нарязват надребно, овкусяват се със сол и се смесват с предварително разбитите оцет и зехтин и наситнения магданоз.
3
Топлата риба се залива със студения винегрет, за да се подчертае ароматът му.

 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта