Лаврак с гъбена плънка и сушени домати на тиган

Източник: Бон Апети
Дата: 08.03.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 бр. лаврак
4 листа зелена салата
4 дафинови листа
1-2 с. л. зехтин
1 ч. л. горчица
1 щипка копърово семе
черен пипер и сол на вкус
зехтин за поливане
100 г печурки
50 г бекон на ивици
50 г зелени маслини с чушка
7-8 бр. сушени домати
1 скилидка чесън
2-3 с. л. бяло вино
1 с. л. зехтин
1 щипка копърово семе
1 щипка сол



Начин на приготвяне:
1
Лаврак с гъбена плънка и сушени домати на тиган
Рибата се почиства от вътрешностите, люспите се отстраняват. Измива се добре и се филетира. Горчицата, зехтинът, стритото копърово семе, солта и черният пипер се разбъркват и с получената смес се намазва вътрешната част на филетата.
2
Лаврак с гъбена плънка и сушени домати на тиган 2
Филетата се нареждат в покрита с хартия за печене тава. Върху две от тях се поставят по два дафинови листа, след това се затварят с другите две филета. Отгоре се покриват с листа зелена салата и се поливат със зехтин. Рибата се пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20 минути.
3
Лаврак с гъбена плънка и сушени домати на тиган 3
Сушените домати се накисват в топла вода. Оставят се да престоят 10 минути, за да набъбнат. След това се нарязват надребно.
4
Лаврак с гъбена плънка и сушени домати на тиган 4
Ивиците бекон се слагат в сух тиган на средно загрят котлон и се запържват до златисто. След това се изваждат, в тигана се налива зехтин и щом се загрее, се изсипва нарязаният на филийки чесън.
5
Лаврак с гъбена плънка и сушени домати на тиган 5
След 20 секунди се прибавят филийките печурки и когато се зачервят, се добавят нарязаните сушени домати и маслини. Налива се бяло вино, поръсва се със сол и копърово семе и плънката се оставя на котлона, докато виното се изпари.
6
Лаврак с гъбена плънка и сушени домати на тиган 6
В чиния се поставят две ивици бекон. Листата зелена салата се отстраняват от рибата, долното филе се поставя върху бекона, а дафиновите листа се махат. Слага се от плънката и се покрива с другото филе.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.12.2016
Рибата се получи страхотно, препоръчвам :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: