Лаврак с прошуто крудо и каперси

Дата: 10.05.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 лаврака
черен пипер на вкус
2 ч. л. каперси
1 в. ч. бяло вино
10 стръка розмарин
2 ивици пармска шунка (прошуто)
черен пипер и сол на вкус
брашно за паниране
зехтин за пържене
зехтин за поливане
лимонов сок за поливане
 

Начин на приготвяне:
1
Лаврак с прошуто крудо и каперсиОт вътрешната страна на рибата внимателно се правят разрези, така че костта да се отдели от месото.
2
Лаврак с прошуто крудо и каперси 2Отделената кост се отрязва при опашката.
3
Лаврак с прошуто крудо и каперси 3След това костта се издърпва, като рибата се притиска леко, за да не се разкъса кожата. Накрая се отстранява главата.

4
Лаврак с прошуто крудо и каперси 4Филетата се посоляват, поръсват се с черен пипер и се поливат със зехтин. Оставят се да престоят 15 минути.
5
Лаврак с прошуто крудо и каперси 5Маринованите филета се панират в брашно.
6
Лаврак с прошуто крудо и каперси 6След това се пържат в леко намазнен тиган по 1 минута от всяка страна.
7
Лаврак с прошуто крудо и каперси 7Запържената риба се поставя в тава и се пече около 10 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
8
Лаврак с прошуто крудо и каперси 8Прошутото се нарязва на тънки ивици и се запържва в мазнината от лаврака.
9
Лаврак с прошуто крудо и каперси 9Налива се виното и когато се редуцира, се добавят каперсите. Поръсва се с наситнен розмарин и с черен пипер.
10
Лаврак с прошуто крудо и каперси 10Рибата се сервира със соса и се полива с лимонов сок на вкус.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


252 ДУШИ ОНЛАЙН
Гергана Спасова коментира рецептата Лазаня "Болонезе"
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта