Лаврак със сос от тахан и къри

Дата: 12.02.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 лаврака (по 400–600 г всеки)
6 с. л. сусамов тахан
1 ч. л. сол
1 лимон
1 ч. л. къри на прах
1 ч. л. запечен сусам
за гарнитурата:
200 г ориз „Басмати”
400 мл рибен бульон
4 с. л. зехтин (+ за поливане)
2 скилидки чесън
1/4 връзка пресен кориандър
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Лаврак със сос от тахан и къриТаханът се смесва с около 120 мл вода, лимоновия сок, кърито и солта.
2
Лаврак със сос от тахан и къри 2Сместа се сипва в керамична тавичка и се слага за 5 минути в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор.
3
Лаврак със сос от тахан и къри 3Рибата се филетира, поставя се в съда с горещия сос и се пече 5 минути.
4
Лаврак със сос от тахан и къри 4Чесънът се запържва в 2 с. л. зехтин.
5
Лаврак със сос от тахан и къри 5Добавя се оризът и също се запържва. Налива се бульонът, похлупва се и се готви 10 минути на слаб огън. Котлонът се изключва и оризът се оставя така още 10 минути.
6
Лаврак със сос от тахан и къри 6Добавят се сол и черен пипер на вкус, накълцаният кориандър, останалият зехтин и настъргана лимонова кора, и се разбърква.
7
Лаврак със сос от тахан и къри 7Рибата се сервира, полята с малко зехтин и поръсена със запечен сусам, и се гарнира с ориза.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.03.2015
Безумно вкусно! И ако от лаврак дори не очакваме друго, то мога да кажа, че по-вкусен ориз не съм яла. Кой би предположил че кориандър+лим.кора ще го направи безподобен...Аз му добавих още и подправка за риба.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
Verdjity Ivelinova коментира рецептата Мусака
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта