Лаврак със зеленчуци и каперси

Дата: 03.09.2009
Източник: Бон Апети
Лаврак със зеленчуци и каперси
 
Необходими продукти:
800 г лаврак
200 г чери доматчета
1 лайм
3–4 скилидки чесън
1 с. л. каперси
4 листа салвия
2 жълти чушки
2 зелени чушки
150 г галета
4 с. л. зехтин
сол и бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Лавракът се почиства, измива се добре и се нарязва напречно на порционни филии (котлети). Филиите се овкусяват със сол и пипер, овалват се в галетата, за да попие водата, изтръскват се добре и се запичат по 10–12 минути от всяка страна в тиган, намазнен с част от зехтина.
2
Чушките се почистват от семките и се режат на жулиен. Сотират се в останалия зехтин за 2–3 минути, след това се добавят счуканият чесън, каперсите и листата салвия. Всичко се бърка още 3 минути и се дръпва от огъня.
3
При поднасяне рибата се сервира върху канапе от зеленчуците и се гарнира с нарязания на четири лайм и чери доматчета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


226 ДУШИ ОНЛАЙН
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
Цветалина се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Силвия се регистрира в сайта.
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта