Лаврак в азиатски стил

Дата: 22.03.2012
Източник: Бон Апети
Лаврак в азиатски стил
 
Необходими продукти:
1 лаврак (1,2–1,4 кг)
3 с. л. зехтин
30 г пресен джинджифил
2 скилидки чесън
1 лайм
2 с. л. соев сос
1/3 връзка пресен кориандър
сол и черен пипер на вкус
кълнове от лук за гарниране
1 с. л. сусам за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Лаврак в азиатски стил
Перките на рибата се изрязват. Люспите се почистват с обратната страна на ножа. Вътрешностите се отстраняват и рибата се измива. (Когато почиствате люспите на рибата я слагайте в голям плик. Така кухнята ви ще остане чиста).


2
Лаврак в азиатски стил 2
С остър нож се изрязват двете филета, останалите костици се изтеглят с пинсета.


3
Лаврак в азиатски стил 3
Правят се прорези по кожата на филетата и се овкусява със сол и черен пипер.


4
Лаврак в азиатски стил 4
Зехтинът се загрява в тиган и рибата се пържи от двете страни, до златисто, на умерен температура, като първо се слага с кожата надолу. Филетата се изваждат в чиния.


5
Лаврак в азиатски стил 5
В същата мазнина се запържват наситнените чесън и джинджифил. Слагат се в купа и към тях се прибавят наситния кориандър, настърганата кора от лайма, сокът му и соевият сос.


6
Лаврак в азиатски стил 6
Разбърква се и рибата се полива със соса. Поръсва се със сусама и отгоре се слагат кълнове.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


130 ДУШИ ОНЛАЙН
Николета Чераджийска-Тодорова се регистрира в сайта.
Anelia Peruhova се регистрира в сайта.
Валентина Стоева се регистрира в сайта.
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта