Лавваш

Дата: 21.05.2003
Източник: Бон Апети
Лавваш
 
Необходими продукти:
1 пакетче мая
1 ч. л. захар
500 г брашно
200 мл топла вода
2 ч. л. сол
3 с. л. зехтин
масло за намазване на тавата
1 ч. л. маково семе
1 ч. л. сусамово семе
 

Начин на приготвяне:
1
ЛаввашВ чаша топла вода (температура до 40 градуса) се сипват маята и захарта. Разбърква се и се оставя за около 10 минути, докато маята започне да втасва и да се образуват шупли.
2
Лавваш 2Брашното се пресява и се размесва със солта и зехтина. Оформя се кладенче, в него се налива разтворената мая и се замесва, докато се получи твърдо тесто. Оставя се да втаса в купа, покрита с фолио, докато удвои обема си.
3
Лавваш 3Втасалото тесто се разделя на две еднакви топки, всяка от които се разтегля на ръка във формата на пита с дебелина половин пръст.
4
Лавваш 4Питките се поставят в намаслени и набрашнени тави. Повърхността им се набожда с вилица, поръсват се със сусамовото и маковото семе и се пекат не повече от 5-10 минути при температура 220 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


189 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта