Лазаня "Болонезе"

Дата: 16.01.2002
Източник: Бон Апети
Лазаня
 
Необходими продукти:
1 пакет готови кори за лазаня
индийско орехче
2 с. л. брашно
50 г масло
200 г настърган кашкавал
500 г прясно мляко
1 щипка захар
1 ч. л. бял риган
1 ч. л. босилек
1 стрък суха целина
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 морков
1 чаша бяло вино
1/2 буркан домати
500 г телешка кайма
черен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Лазаня Лукът и чесънът се нарязават наситно и се запържват 1-2 минути в сгорещен зехтин.
2
Лазаня Прибавя се ситно настърган или нарязан на кубчета морков, посолява се и се задушава под капак.
3
Лазаня Когато зеленчуците омекнат леко, се разреждат с бяло вино. Оставя се да кипне. Ври, докато виното се изпари на половина.
4
Лазаня Към кипналата смес се прибавят доматите. Подправя се с целина, босилек, риган и щипка захар. Когато се сгъсти, се слага каймата.

5
Лазаня За сос “Бешамел” брашното се запържва в разтопено масло за не повече от минута. Налива се студено прясно мляко и се подправя със сол, черен пипер и индийско орехче. Ври 4-5 минути, докато се сгъсти.
6
Лазаня На дъното на дълбока правоъгълна тава се слага малко зехтин и бешамелов сос. Поставя се ред кори, разпределя се малко от плънката и се поръсва с кашкавал.
7
Лазаня Поставят се втори ред кори, бешамелов сос, плънка и кашкавал. Последният ред кори се поръсва обилно с кашкавал. Пече се в загрята на 180 градуса фурна 30-40 минути (до готовност).
Подобни рецепти:
Коментари (14)
14.
Изпрати
лично съобщение

04.11.2016
Чудесна рецепта!Лазанята стана много вкусна.Само направих двойно количество сос Бешамел.
13.
Изпрати
лично съобщение

11.09.2016
Наистина количеството на соса бешамел трябва да е двойно. Жалко, че прочетох коментарите след като сготвих :) Въпреки всичко лазанята е страхотна! Препоръчвам!!!
12.
Изпрати
лично съобщение

25.04.2016
Лазанята стана страхотна! Не съм топила корите предварително, но за соса бешамел използвах 3 лъжици брашно и 3/4л мляко, а каймата задуших малко преди да сложа доматения сос, за да се сготви по-добре. Стана много сочна и вкусна.
11.
Изпрати
лично съобщение

28.03.2016
Може би е добре корите да се кипнат за минутка-две във вряща вода преди да се подредят в тавата...
10.
Изпрати
лично съобщение

27.02.2016
Много вкусно стана, аз накрая даже добавих малко гъби, маслини и кисели тиквички и се получи страхотно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта