Лазаня на рулца

Дата: 02.01.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г пресни кори за лазаня
400 г филе от сьомга (без кожа)
200 г сирене „Рикота“
2 стръка праз
30 г краве масло (+ за намазване)
250 мл животинска сметана
2 щипки индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Лазаня на рулцаКорите за лазаня се сваряват за кратко в подсолена вода, докато омекнат леко. След това се потапят във вода с кубчета лед и се отцеждат.
2
Лазаня на рулца 2Празът се наситнява и се запържва в маслото.
3
Лазаня на рулца 3Добавя се нарязаното на кубчета филе от сьомга и също се запържва за кратко.
4
Лазаня на рулца 4Подправя се със сол, черен пипер и индийското орехче. Оставя се леко да се охлади и се прибавя сиренето „Рикота“.
5
Лазаня на рулца 5Корите се нарязват на четири ленти по дължина. Върху всяка лента се поставя от плънката и се завива стегнато на руло.
6
Лазаня на рулца 6Рулата се подреждат в намаслена тава, с разреза нагоре.
7
Лазаня на рулца 7Сметаната се овкусява със сол и черен пипер.
8
Лазаня на рулца 8Рулата се заливат със сметаната и се пекат около 20 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.
9
Лазаня на рулца 9Лазанята се поднася топла и по желание се гарнира с рукола.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2015
аз се имам за спец на лазанята но досега не ми беше идвало на ум да ги навия по този начин. много е сполучливо и красиво.
1.
Изпрати
лично съобщение

03.01.2015
много е вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта