Лазаня с дробчета и наденица

Източник: Бон Апети
Дата: 27.09.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пакет пресни кори за лазаня (500 г)
750 г пилешки дробчета
500 г тънка наденица
1-1,2 кг домати
4 скилидки чесън
1 глава лук
50 мл бяло вино
4-5 с. л. олио
листата от 2 клонки прясна салвия
2 клонки пресен розмарин
300 мл прясно мляко
150-200 г кашкавал


Начин на приготвяне:
1
Лазаня с дробчета и наденица
Корите за лазаня се бланшират за кратко във вряла вода, в която има малко сол и олио. Изваждат се и се охлаждат в леденостудена вода, след което се нареждат върху суха кърпа.
2
Лазаня с дробчета и наденица 2
Наденицата се нарязва на еднакви парчета и се запържва от всички страни в предварително загрято олио. След като се извади, в същата мазнина се налива зехтинът, посолява се и се изсипва нарязаният наситно лук. Добавя се наситненият чесън и се пържи 1-2 минути.
3
Лазаня с дробчета и наденица 3
Дробчетата се нарязват наситно в кухненски робот и се прибавят към запържения лук. Щом побелеят, се заливат с бяло вино. Оставят се на силен огън, докато се изпари течността.
4
Лазаня с дробчета и наденица 4
Наденицата се нарязва на колелца и се добавя към дробчетата. След 1-2 минути се наливат пюрираните домати, посолява се и се оставя да къкри 20 минути под капак. След това се подправя с наситнените розмарин и салвия.
5
Лазаня с дробчета и наденица 5
Прясното мляко се налива в тенджерка, добавя се настърганият кашкавал и се загрява на котлон, докато се разтопи кашкавалът.
6
Лазаня с дробчета и наденица 6
В намазнена правоъгълна тава се нарежда пласт от кори лазаня, отгоре се разпределя 1/3 от соса, отново се редят кори лазаня, покриват се с втората трета от соса, която също се покрива с кори лазаня.
7
Лазаня с дробчета и наденица 7
Последният пласт кори се залива с останалата част от соса от дробчета и кашкавален сос. Лазанята се пече 40-50 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След като се извади, отпочива 10-15 минути и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


222 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: