Лазаня с хрупкава коричка

Източник: Кристина
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 07.05.2014
Лазаня с хрупкава коричка
 
Необходими продукти:
за тестото:
4 яйца
1 с. л. сол
1 с. л. олио
2-3 с. л. оцет
брашно (колкото поеме)

за плънката:
600-700 г кайма
100 г маслини (без костилки)
100 г доматено пюре (домати)
300-400 г гъби
2 средно големи глави лук
1/2 ч. л. сол
1/2 ч. л. черен пипер
1/2 ч. л. кимион
1/2 ч. л. риган
1/2 ч. л. босилек

за заливката:
4 яйца
300 г кисело мляко
сол на вкус
1 ч. л. зехтин
5-6 с. л. брашно

за поръсване:
200 г кашкавал


Начин на приготвяне:
1
Яйцата се разбъркват, към тях се добавят сухите продукти и се замесва твърдо тесто. Разделя се на 4-5 топки, които се оставят, покрити с кърпа поне 10 минути.
2
Запържваме каймата, заедно с подправките и лука. В отделен съд задушаваме гъбите, след което ги смесваме с каймата и доматеното пюре.
3
Всяка топка се разточва на тънка кора. След което се пристъпва към подреждането на лазанята. На дъното слагаме кора и подреждаме част от плънката, поръсваме с маслини. След това слагаме втора кора и така, докато не свършат продуктите. Завършва се с кора и се запича.
4
Всички продукти за заливката се разбъркват добре и лазанята се запича 10-15 минути - до готовност. След това се поръсва с кашкавала и се запича още 10-ина минути.



Съвет: Времето за печене е индивидуално при всяка фурна. При мен отне общо 50 минути на 190 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

10.10.2014
супер
1.
Изпрати
лично съобщение

10.07.2014
Сложих около 500 гр кайма и добавих и морковки :) Идеална е!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


155 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: