Лазаня с киселец и сирена

Дата: 27.04.2011
Източник: Бон Апети
Лазаня с киселец и сирена
 
Необходими продукти:
1 пакет (500 г) кори за лазаня без варене
300 г киселец
70 г краве сирене
125 г сирене „Моцарела“
50 г сирене „Пармезан“
150 г кашкавал
за доматения сос:
250 г белени домати (от консерва)
1 морков
1 глава лук
1 глава целина (малка)
2 скилидки чесън
50 мл бяло вино
50 мл зехтин
2 с. л. захар
сол и лют пипер на вкус
за соса от сирена:
150 г краве сирене
100 г топено сирене
250 мл готварска сметана

Начин на приготвяне:
1
Лазаня с киселец и сирена
Морковът, лукът, целината и чесънът се обелват и се нарязват наситно. В тенджера се сгорещява зехтинът и зеленчуците се запържват за кратко. Добавят се виното, 50 мл вода и лют пипер и се оставя на умерен огън за 10 минути, докато зеленчуците омекнат хубаво. Доматите се пасират и се прибавят в тенджерата заедно със захарта. Посолява се и се вари, докато сосът се сгъсти леко. Пресипва се в подходящ съд и се пасира.


2
Лазаня с киселец и сирена 2
В друга тендежера се кипват 150 мл вода и в нея се настъргва кравето сирене за соса. Топеното сирене се наронва с ръце и също се добавя. След като сирената се разтопят, се налива сметаната. Сосът се вари на слаб огън около 5 минути и се дърпа от котлона.


3
Лазаня с киселец и сирена 3
Киселецът се измива и дръжките се отрязват.


4
Лазаня с киселец и сирена 4Дъното на правоъгълна тава се намазва с част от доматения сос. Върху него една до друга се подреждат кори лазаня. Там където остават непокрити малки пространства, се начупва кора и се разпределят малки парчета от нея. Залива се с част от соса със сирена и се слагат листа киселец. Отгоре се настъргва краве сирене, добавя се моцарела, нарязана на кубчета, и се поръсва с пармезан. Отново се подреждат кори, напречно първия ред, намазват се с доматен сос, слага се киселец, сос от сирена, краве сирене, моцарела, пармезан. Това се повтаря до изчерпване на продуктите, като се завършва със сос от сирена. Отгоре се настъргва кашкавал. Наливат се 100 мл вода, за да не остане лазанята суха, тъй като корите нямат предварителна обработка. Пече се 20–30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.06.2014
Киселецът е най-любимият ми пролетен продукт. Изглежда вкусно и бих пробвала рецептата :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


169 ДУШИ ОНЛАЙН
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
Кремена коментира рецептата Фиш енд чипс 2
Mariyana Petrova коментира рецептата Яйце в облак
Силвия коментира рецептата Кюфтета по чирпански
Силвия се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта