Лазаня с кюфтета

Дата: 05.02.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за лазанята:
400 г кори за лазаня (без варене)
500 г сирене „Моцарела“
200 г сирене „Рикота“
150 г сирене „Пармезан“
за кюфтетата:
600 г кайма смес
150 мл прясно мляко
1 яйце
4 скилидки чесън
2 филии бял хляб
1/2 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
зехтин за пържене
за соса:
1,4 л доматен сос
30 мл зехтин
4 скилидки чесън
1 ч. л. захар
сол на вкус

Начин на приготвяне:
1
Лазаня с кюфтетаХлябът се накисва в прясното мляко.
2
Лазаня с кюфтета 2Каймата се смесва с отцедения хляб, яйцето, стрития на паста чесън, наситнения магданоз, сол и черен пипер на вкус.
3
Лазаня с кюфтета 3От сместа се оформят малки, сплескани кюфтета, овалват се в брашно и се пържат в сгорещен зехтин, до полуготовност.
4
Лазаня с кюфтета 4Чесънът за соса се запържва в зехтина и щом омекне, се наливат пасираните домати и се готви 15 минути на слаб огън. Подправя се със със захар и сол.
5
Лазаня с кюфтета 5Моцарелата се накъсва, а пармезанът се настъргва.
6
Лазаня с кюфтета 6В тава се сипва част от соса, отгоре се подреждат кори, отново сос, кюфтета, моцарела, рикота, пармезан – и се редува така, докато свършат продуктите.
7
Лазаня с кюфтета 7Завършва се с кори, сос, моцарела и пармезан.
8
Лазаня с кюфтета 8Лазанята се пече в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор, до готовност – 25 минути.
9
Лазаня с кюфтета 9Оставя се леко да се охлади и се нарязва.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

13.03.2016
Превърна се в една от любимите ми лазани
2.
Изпрати
лично съобщение

24.02.2016
Уникална!
1.
Изпрати
лично съобщение

20.02.2016
Превърна се в една от любимите ми лазани
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта