Лазаня с кюфтета

Апетитно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 05.02.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за лазанята:
400 г кори за лазаня (без варене)
500 г сирене „Моцарела“
200 г сирене „Рикота“
150 г сирене „Пармезан“

за кюфтетата:
600 г кайма смес
150 мл прясно мляко
1 яйце
4 скилидки чесън
2 филии бял хляб
1/2 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
зехтин за пържене

за соса:
1,4 л доматен сос
30 мл зехтин
4 скилидки чесън
1 ч. л. захар
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лазаня с кюфтета
Хлябът се накисва в прясното мляко.
2
Лазаня с кюфтета 2
Каймата се смесва с отцедения хляб, яйцето, стрития на паста чесън, наситнения магданоз, сол и черен пипер на вкус.
3
Лазаня с кюфтета 3
От сместа се оформят малки, сплескани кюфтета, овалват се в брашно и се пържат в сгорещен зехтин, до полуготовност.
4
Лазаня с кюфтета 4
Чесънът за соса се запържва в зехтина и щом омекне, се наливат пасираните домати и се готви 15 минути на слаб огън. Подправя се със със захар и сол.
5
Лазаня с кюфтета 5
Моцарелата се накъсва, а пармезанът се настъргва.
6
Лазаня с кюфтета 6
В тава се сипва част от соса, отгоре се подреждат кори, отново сос, кюфтета, моцарела, рикота, пармезан – и се редува така, докато свършат продуктите.
7
Лазаня с кюфтета 7
Завършва се с кори, сос, моцарела и пармезан.
8
Лазаня с кюфтета 8
Лазанята се пече в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор, до готовност – 25 минути.
9
Лазаня с кюфтета 9
Оставя се леко да се охлади и се нарязва.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

13.03.2016
Превърна се в една от любимите ми лазани
2.
Изпрати
лично съобщение

24.02.2016
Уникална!
1.
Изпрати
лично съобщение

20.02.2016
Превърна се в една от любимите ми лазани
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


130 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: