Лазаня с пилешко и спанак

С вкусна плънка и чеснов сос
Източник: Бон Апети
Дата: 06.04.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
12 кори за лазаня (250 г)
500 г пилешки пържоли от бут (без кожа)
50 г сирене „Пармезан“
400 г овчи кашкавал
200 г спанак
сол и черен пипер на вкус
2 с. л. зехтин

за соса:
500 мл прясно мляко
500 мл пилешки бульон
60 г краве масло
60 г брашно
6 скилидки чесън
2 жълтъка
сол и черен пипер на вкус
1 щипка индийско орехче
1/4 ч. л. риган
1/4 ч. л. мащерка
1/4 ч. л. естрагон
1/4 връзка магданоз


Начин на приготвяне:
1
Лазаня с пилешко и спанак
Сосът се приготвя като чесънът се наситнява и се запържва в маслото.
2
Лазаня с пилешко и спанак 2
Добавя се брашното и също се запържва – до златисто.
3
Лазаня с пилешко и спанак 3
Постепенно се налива предварително затопленият бульон.
4
Лазаня с пилешко и спанак 4
Сипва се и млякото и щом сместа кипне, съдът се дърпа от огъня.
5
Лазаня с пилешко и спанак 5
Добавят се жълтъците, разбива се добре и се овкусява с индийското орехче, естрагона, ригана, мащерката, сол, черен пипер и наситнения магданоз.
6
Лазаня с пилешко и спанак 6
Пилешкото месо се намазва със зехтина и се овкусява със сол и черен пипер.
7
Лазаня с пилешко и спанак 7
Готви се на грил тиган до готовност, след което се нарязва наситно.
8
Лазаня с пилешко и спанак 8
Пармезанът и кашкавалът се настъргват.
9
Лазаня с пилешко и спанак 9
Спанакът се наситнява.
10
Лазаня с пилешко и спанак 10
На дъното на тавичка се слага от соса. Подреждат се кори и след това пак сос.
11
Лазаня с пилешко и спанак 11
Поръсва се с част от месото, после с част от сирената и накрая – с част от спанака.

12
Лазаня с пилешко и спанак 12
Реди се така, докато се изчерпят продуктите. Завършва се с кори, сос и сирена.
13
Лазаня с пилешко и спанак 13
Лазанята се пече 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Оставя се леко да се охлади и се нарязва.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

12.02.2021
Любима рецепта на цялото семейство.
2.
Изпрати
лично съобщение

12.10.2015
Всеки път става превъзходна.
1.
Изпрати
лично съобщение

24.08.2015
Невероятно вкусна лазаня
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: