Лазаня с рагу

Дата: 23.02.2012
Източник: Бон Апети
Лазаня с рагу
 
Необходими продукти:
400 г сухи кори за лазаня (без варене)
300 г сирене „Пармезан”
600 г сирене „Моцарела” (за пици)
за сос „Болонезе”:
800 г телешка кайма
200 г бекон
50 г прошуто
1,2 кг домати от консерва (белени)
1 1/2 глава лук
3 моркова
3 стръка селари
5 скилидки чесън
200 мл червено сухо вино
1 ч. ч. телешки бульон
4 с. л. зехтин
2 с. л. захар
4 стръка мащерка
14 листа босилек
2 дафинови листа
сол и черен пипер на вкус
за сос „Бешамел”:
300 мл прясно мляко
30 г краве масло
30 г брашно
1 жълтък
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1
Лазаня с рагу
Зехтинът за сос „Болонезе” се загрява и в него се запържват наситнените лук, чесън, селари и моркови.


2
Лазаня с рагу 2
Прибавят се нарязаните наситно бекон и прошуто, както и каймата. Запържва се при постоянно бъркане, докато стане на трохи.


3
Лазаня с рагу 3
Налива се виното и се оставя да къкри на слаб огън за 10–15 минути.


4
Лазаня с рагу 4
Слагат се доматите, предварително пасирани, мащерката и дафиновият лист. Оставя се да къкри на слаб огън до сгъстяване.

 


5
Лазаня с рагу 5
Налива се телешкият бульон (сосът трябва да е рядък, защото използваме кори без варене). Къкри няколко минути и се сваля от огъня. Овкусява се със сол, черен пипер и ситно нарязания босилек. Слага и се захарта, която ще омекоти киселото в доматите.


6
Лазаня с рагу 6
В друг съд се разтопява маслото за сос „Бешамел” и в него се запържва брашното, до златисто.


7
Лазаня с рагу 7
Сипва се млякото, предварително загрято, при постоянно бъркане и се овкусява със сол, черен пипер и индийско орехче. След като се дръпне от котлона се добавя жълтъкът и се разбърква.


8
Лазаня с рагу 8
Пармезанът и моцарелата се настъргват.


9
Лазаня с рагу 9
Дъното на тава се намазва със сос „Бешамел” и отгоре се слага един ред кори.


10
Лазаня с рагу 10
Върху корите се слага част от сос „Бешамел”, сос „Болонезе”, малко от пармезана и моцарелата. След това пак се подреждат кори и така до изчерпане на продуктите.


11
Лазаня с рагу 11
Накрая се слагат само кори, сос „Бешамел” и моцарела.


12
Лазаня с рагу 12
Лазанята се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 20–25 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

08.11.2015
Най-страхотната лазаня! Браво за рецептата!
10.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2014
Хареса ми Болонезето, малко по-нестандартно е. Бешамела не ми достигна, мисля че ще стане по-добре с малко повечко.
9.
Изпрати
лично съобщение

16.08.2014
Много вкусна
8.
Изпрати
лично съобщение

20.04.2014
Трябва да се направи повечко сос бешамел, за да стане така, както е по рецептата.
7.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2014
яко
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта