Лазаня със спанак и печурки

Дата: 15.06.2006
Източник: Бон Апети
Лазаня със спанак и печурки
 
Необходими продукти:
1 кг спанак
2 с. л. зехтин
1/2 кубче пилешки бульон
1 шепа листа пресен босилек
20 г студено масло
1 глава лук
2 глави чесън (12-15 скилидки)
2-3 с. л. зехтин за поливане
1/2 кубче пилешки бульон за соса
2 ч. л. сол
2 с. л. зехтин
1 кофичка кисело мляко
1 глава лук
1 пакет пресни кори за лазаня (500 г)
50-80 г "Пармезан"
150 г сирене
750 г печурки
1 1/2 ч. л. захар
 

Начин на приготвяне:
1
Лазаня със спанак и печуркиЛукът се нарязва наситно и се сотира в предварително загретия зехтин. След това се налива разтвореният в 100-120 мл вряла вода бульон. Изчаква се течността да се изпари, сипват се нарязаните надребно печурки и се задушават.

2
Лазаня със спанак и печурки 2Спанакът се бланшира във вряща подсолена вода. След това се охлажда със студена вода, отцежда се добре, нарязва се наситно и се добавя към печурките.
3
Лазаня със спанак и печурки 3Корите за лазаня се слагат за кратко във вряща вода, в която има сол и олио. Щом изплуват на повърхността, се изваждат и се потапят в купа с леденостудена вода.
4
Лазаня със спанак и печурки 4Киселото мляко се разбива и се смесва с настърганото сирене. Намазнена със зехтин тава се покрива с ред охладени кори. Върху тях се разпределя половината от сместа с гъби и спанак и се полива с 1/3 от млечната смес.
5
Лазаня със спанак и печурки 5Процедурата се повтаря, след това отново се нареждат ред кори и се поливат с останалата млечна смес. Лазанята се полива със зехтин, поръсва се с настърган "Пармезан" и се покрива с алуминиево фолио.
6
Лазаня със спанак и печурки 6Пече се около 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След това фолиото се отстранява и лазанята се връща във фурната, докато кашкавалът се запече. Когато е готова, се оставя да се охлади за 5-10 минути.
7
Лазаня със спанак и печурки 7Скилидките чесън и лукът за соса се наситняват и се запържват до златисто в предварително загретия зехтин. След това се поръсват със захарта, разбъркват се, стрива се бульонът и се налива 1 к. ч. гореща вода.
8
Лазаня със спанак и печурки 8Сместа се подправя с листа босилек и се бърка, докато листата омекнат. След това се прехвърля в блендер и се пюрира. Добавя се студеното масло и сосът отново се пюрира.
9
Лазаня със спанак и печурки 9Всяка порция лазаня се сервира със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


128 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
Todor Georgiev се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova коментира рецептата Мусака
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта