Лазаня със спанак и царевица

Италианска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 27.03.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1/2 кутия сухи кори за лазаня (250 г)
500 г спанак
400 г моцарела
200 г царевица
пармезан за поръсване
500 мл прясно мляко
30-40 г краве масло
1 връзка лук
1 с. л. брашно
2-3 щипки индийско орехче
бял пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лазаня със спанак и царевица
Листата на почистения спанак се попарват за 2-3 минути в кипнала подсолена вода.
2
Лазаня със спанак и царевица 2
Лукът се нарязва наситно и се задушава за минута в маслото.
3
Лазаня със спанак и царевица 3
Прибавя се брашното и след като промени цвета си, се оттегля от огъня и се сипва с млякото.
4
Лазаня със спанак и царевица 4
Подправя се с индийско орехче, сол и бял пипер, след което с получения сос се намазва дъното на дълбока тава.
5
Лазаня със спанак и царевица 5
Отгоре се подрежда първият ред кори за лазаня, който се покрива със спанак.
6
Лазаня със спанак и царевица 6
Поръсва се с царевица, пармезан и нарязано на филии сирене „Моцарела“.
7
Лазаня със спанак и царевица 7
Покрива се с кори за лазаня и процедурата се повтаря до привършване на продуктите.
8
Лазаня със спанак и царевица 8
Последният ред се прави от кори за лазаня, филии моцарела и пармезан. Залива се със сос и се покрива с фолио.
9
Лазаня със спанак и царевица 9
Пече се 30-40 минути в предварително загрята на 180-200 градуса фурна. В края на печенето фолиото се премахва, за да може лазанята да се зачерви добре.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


128 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: