Лазаня

Дата: 22.11.2013
Източник: Кристина
ТИТЛА: Чирак
Лазаня
 
Необходими продукти:
500 г телешка кайма
1 консерва домати на кубчета
1 глава лук
1-2 скилидки чесън
1-2 моркова
1-2 червени чушки
1 щипка сол, пипер и мащерка на вкус
1 пакет кори за лазаня
 

Начин на приготвяне:
1
Корите за лазанята се накисват в топла вода за 5-10 минути. След което се изваждат от водата и се подсушават на кухненска хартия.
2
Морковите за плънката се настъргват. Лукът, чесънът и чушките се режат наситно и се запържват. След което се запържва каймата, накисната в малко вода. Добавя се консервата с доматите на кубчета и се вари 15 минути. Подправя се и се дръпва от котлона.

3
Подреждат се ред кори за лазанята, ред плънка. Пече се на умерена фурна за 40-50 минути. По желание може да поръсите лазанята с кашкавал 5-10 минути преди да я извадите от фурната.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.05.2014
Много класическа и вкусна рецепта за лазаня, стана много вкусна :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта